Ongelukkig eigen doelpunt bij Union, maar wel (even) de nieuwe leider

27-10-2018 20:07

In de Proximus Leauge heeft Union zaterdag met 3-2 gewonnen van Tubize. Door de zege staat de ploeg uit Brussel nu (voorlopig) alleen aan de leiding in 1B.

De match begon slecht voor de thuisploeg. Perdichizzi kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hoofd en scoorde zo een owngoal (bekijk de goal hier). In de tweede helft kwam Union op een dubbele achterstand via Weymans.

Een indrukwekkende tien minuten voor het einde van de match veranderden de uitslag. Niakaté zorgde voor de aansluitingstreffer. Ferber zette de 2-2 op het bord en in de blessuretijd bezorgde Tau Union de zege.

Door de overwinning staat Union nu alleen aan de leiding in de Proximus League. Het telt twintig punten. Dat zijn er twee meer dan KV Mechelen. Malinwa speelt zaterdag nog thuis tegen Roeselare.