De Bock kent geen rancune: Ik heb enkel mooie herinneringen aan Club

De Bock kent geen rancune: "Ik heb enkel mooie herinneringen aan Club"

27-10-2018 16:20
1

Na een mislukt avontuur bij Leeds United voetbalt Laurens De Bock dit seizoen weer in ons land. De linksback wordt door de Engelse traditieclub uitgeleend aan KV Oostende. Zijn hart ligt echter nog steeds bij Club Brugge, waar hij het grootste gedeelte van zijn carrière voetbalde.

Ik hou enkel mooie herinneringen over aan Club, zelfs na die laatste maanden waarin ik amper speelde", blikt De Bock terug bij Het Nieuwsblad. "De titel in 2016 vergeet ik nooit meer. Ik wist dat de supporters van Club gek waren, maar dat moment dat we met de spelersbus voor de titelwedstrijd tegen Anderlecht door duizenden uitzinnige fans moesten, draag ik voor de rest van mijn leven mee."

Toen De Bock Club verliet, was hij niet meer zo geliefd bij de fans. "Dat is voetbal", reageert de verdediger. "Mijn situatie was redelijk duidelijk en het was voor alle partijen beter dat ik andere oorden opzocht. Leko wou op links een type dat aanvallender speelde, en ik denk dat iedereen zag dat Limbombe offensief meer kwaliteiten had. Hij was vorig seizoen dan nog eens outstanding ook. Er was gewoon niets tegen in te brengen. Toen ik vertrok, was dat voor de rest van de groep niet echt een verrassing. Uiteindelijk gunde iedereen mij die transfer naar Leeds wel."