Ploeg blijft achter Gerkens staan: ''Iedereen kan zo'n fout maken''

Ploeg blijft achter Gerkens staan: ''Iedereen kan zo'n fout maken''

26-10-2018 13:41
3

Anderlecht gaf donderdag in de Europa League een 2-0 voorsprong uit handen tegen Fenerbahçe: 2-2. Pieter Gerkens hielp de Turken terug in het zadel met een dramatische terugspeelbal. Zijn ploegmaats blijven hem ondanks deze dure fout steunen. 

''Misschien voelt Pieter zich wat schuldig, dat is normaal, maar hij speelde voor de rest wel een goeie match'', zei spits Ivan Santini in een reactie aan Het Laatste Nieuws. Santini vond de tweede tegengoal zelfs erger. "Die eerste goal kan gebeuren - iedereen kan zo'n fout maken - maar die tweede goal vind ik een groter probleem. Dat heeft met mentaliteit te maken.''

Santini vindt namelijk dat het allemaal wel wat feller mag. ''We tonen daar te weinig agressiviteit. We moeten durven meer fouten te maken, eens te schoppen. We have to show some balls'', klinkt het.

Sebastiaan Bornauw kijkt net als Santini naar het collectief en niet naar Gerkens alleen. ''Het is spijtig dat het gebeurd is, maar dat kan in voetbal. Achteraf kan je er niks meer aan doen. Wij zijn er om hem te steunen. Hij hoefde zich daarvoor niet te verontschuldigen. We moeten ook niet alleen naar hem kijken. We moeten als hele ploeg geconcentreerder zijn'', neemt de centrale verdediger het op voor Gerkens.

Lees ook: Fluitconcert van de fans, steun van trainer en ploegmaats: "Hij geeft zich voluit"