''Als Berge vertrekt, heeft Genk zijn vervanger al in huis''

''Als Berge vertrekt, heeft Genk zijn vervanger al in huis''

26-10-2018 13:27
3

Racing Genk toonde zich donderdagavond op zeer knappe wijze te sterk voor Besiktas. In Turkije werd het 2-4. En de Limburgers deden dit ook nog eens zonder steunpilaren Leandro Trossard en Sander Berge.

Het duo werd uiteindeiljk niet gemist. Mede omdat de rol van Berge met verve werd vervuld door Bryan Heynen, zo zag radiocommentator Bert Sterckx. ''Heynen was enorm sterk als vervanger van Berge. Als de Noor vertrekt, hebben ze zijn vervanger al in huis'', laat Sterckx weten aan Sporza.

Sterckx denkt dat het feit dat de ploeg zo geweldig draait ook jongens als Heynen helpt. ''Vergeet ook niet dat die ploeg al enkele jaren samenspeelt. Genk heeft er alles aan gedaan om het team samen te houden en dat loont. De spelers kennen elkaar perfect en de automatismen zijn er.''

In de ogen van Sterckx is de aanpak van coach Philippe Clement hierin ook duidelijk zichtbaar. ''Iedereen is ook mee in het verhaal van Clement. Hij heeft de ploeg naar zijn hand gezet en kan de spelers duidelijk begeesteren. Ik denk dat zijn rol enorm groot is'', looft hij. 

Bekijk ook: TIKI TAKA! Genk tikt Besiktas helemaal scheel: Samatta met de kers op de taart