Witsel is één van de beste transfers van de laatste 20 jaar van Dortmund

"Witsel is één van de beste transfers van de laatste 20 jaar van Dortmund"

25-10-2018 14:00
5

In Duitsland kunnen ze hun lof niet op over Axel Witsel. De Rode Duivel heeft zich op korte tijd ontpopt tot een sterkhouder. Bij Borussia Dortmund zijn ze dan ook verzot op de middenvelder.

Dortmund is tot dusver ongeslagen en dit seizoen en mag daar onder andere Witsel voor bedanken. Ook tegen Atlético Madrid was hij in de 4-0 zege één van de grote uitblinkers. Eén ding is al zeker, bij Dortmund kunnen ze niet meer zonder de Rode Duivel.

"Tja, wat wil je. Gisteren was hij alweer een van de besten op het veld", zegt Dortmund-watcher Jörg Weiler van BILD aan Het Nieuwsblad. "Witsel is simpelweg een van de beste transfers van de laatste twintig jaar. Zeker prijs-kwaliteit, met 20 miljoen was hij een koopje."

Daar blijft het niet bij. De lof gaat nog een stuk verder. "Veel betere middenvelders heb ik in Dortmund ook nog niet gezien. Tomas Rosicky was ook goed, maar dat was meer een pure ‘10’. Witsel is echt de chef van de ploeg, hij doet alles. Hij zorgt in de eerste plaats voor de organisatie, maar mag ook mee aanvallen van Favre, omdat hij nu eenmaal makkelijk scoort. I love him, hij is een topspeler", klinkt het.