UPDATE: Camus krijgt goed nieuws te horen na arrestatie

UPDATE: Camus krijgt goed nieuws te horen na arrestatie

Gepubliceerd: vrijdag 26 oktober 2018 om 16:00vr 26-10-2018 om 16:00

Ook Fabien Camus werd woensdag aan de tand gevoeld in het kader van Operatie Propere Handen. Camus is een ex-speler van KV Mechelen, maar daar zou de aanhouding niets mee te maken hebben.

Camus mengde zich namelijk ook in het transferdossier van Anthony Limbombe, die Club Brugge afgelopen zomer inruilen voor FC Nantes. De Fransen betaalden naar verluidt ongeveer acht miljoen euro.

De nu 33-jarige Camus zou bij die transfer 455.000 euro hebben achtergehouden. Hij wordt dan ook verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Camus was als makelaar een leerling van... Mogi Bayat.

Advocaat Didier De Quevy denkt niet dat er bewijs is tegen Camus. "Fabien Camus timmerde aan de weg als makelaar. Voor de transfer van Limbombe deze zomer werkte hij samen met Mogi Bayat en Laurent Denis (die eveneens in de cel zitten in dit dossier, red.). Het gerecht gelooft dat Camus 455.000 euro commissie heeft opgestreken via een frauduleuze constructie. Maar Camus zegt dat Bayat hem dat geld nooit gaf. Terwijl hij het hem wel beloofd had", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Update 26/10 16u00: Camus is enkele dagen na zijn arrestatie weer vrijgelaten. De raadkamer heeft besloten om het vrij te laten onder een borgsom van 20.000 euro, al kan het parket nog in beroep gaan tegen deze beslissing.

"Mogelijk is hij in verdenking gesteld omdat hij Bayat kent. Anders zie ik niet in waarom hij gearresteerd is", gaf zijn advocaat aan tegenover Het Nieuwsblad.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws