Witsel schaart zich bij Nilis, Kompany en Batshuayi na Dortmund-doelpunt

Witsel schaart zich bij Nilis, Kompany en Batshuayi na Dortmund-doelpunt

24-10-2018 23:47
2

Borussia Dortmund veegde Atlético Madrid van de mat (4-0) en Axel Witsel mocht die topavond inleiden. De Luikenaar verzorgde de openingstreffer, weliswaar met een afgeweken schot. Daarmee komt hij in een speciaal lijstje terecht.

Het Nieuwsblad trok op onderzoek en vlooide uit dat Witsel de twaalfde Belg is die erin slaagt voor twee verschillende clubs te scoren in de Champions League. Na eerdere treffers bij Zenit Sint-Petersburg mocht nu dus ook Dortmund kraaien van de pret. Overigens speelde onze landgenoot ook CL met Standard, maar in die periode wist hij het net niet te vinden.

Een doelpunt maken op het allerhoogste niveau en dat voor twee verschillende teams, het is dus niet al te veel Belgen gegeven. Luc Nilis was de eerste die dat realiseerde, als speler van RSC Anderlecht en nadien PSV Eindhoven. Verder scoorden ook Wesley Sonck, Timmy Simons, Daniël Van Buyten, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Yannick Carrasco, Jelle Vossen, Vadis Odjidja, Radja Nainggolan en Michy Batshuayi zich in de (Belgische) geschiedenisboeken.