Groep D: Porto keert uit Rusland terug met drie punten, spannend slot op komst

24-10-2018 23:12

Het blijft spannend in Groep D van de Champions League. Na drie gespeelde wedstrijden gaat FC Porto aan de leiding na een overwinning in Rusland op Lokomotiv Moskou. De Portugezen worden achtervolgd door Schalke 04 en Galatasaray.

Lokomotiv Moskou - FC Porto 1-3
Lokomotiv Moskou kon zich geen nieuwe uitglijder veroorloven, want bij een nieuwe nederlaag zou de taak om te overwinteren in de Champions League alleen maar moeilijker worden. Met Porto troffen de Russen ook nog eens de koploper in Groep D. De Portugezen namen na 25 minuten spelen de leiding via Moussa Marega, die een penalty benutte. Tien minuten later werd het 0-2 door Héctor Herrera.

Lokomotiv deed een paar minuten na de 0-2 iets terug via Aleksei Miranchuk. De Russen deden heel even mee, maar vlak na de rust verdubbelde Portode voorsprong weer. Jesus Corona maakte er 1-3 van. Lokomotiv probeerde er daarna nog iets van te maken, maar Porto hield de voorsprong vast. Lokomotiv is nog altijd puntloos, alleen de Europa League lijkt nog haalbaar.

Galatasaray - Schalke 04 0-0
Porto gaat aan de leiding in Groep D, maar ook Schalke 04 en Galatasaray maken nog kans op de koppositie. Laatstgenoemde ploegen speelden in Turkije met 0-0 gelijk en hebben daar weinig aan. Galatasaray en Schalke zochten vanaf het begin de aanval. Garry Rodrigues was namens Galatasaray gevaarlijk en namens Schalke zorgden Evgen Konoplyanka en Breel Embolo voor het gevaar, maar zonder succes.

Bij Schalke was Embolo de grote pechvogel. De Zwitserse spits miste in de tweede helft kans na kans om de Duitsers op voorsprong te zetten. Galatasaray kwam er in de tweede helft nauwelijks meer aan te pas en leek in de slotfase een punt veilig te willen stellen. Schalke nam daar duidelijk geen genoegen mee en ging voor de winst. In de slotfase miste Steven Skrzybski dé kans voor Schalke. De nummer zestien van de Bundesliga heeft na drie duels vijf punten verzameld en staat tweede. Galatasaray heeft een puntje minder.