Club ziet Duitsers weglopen, oppermachtig Dortmund overklast Atlético Madrid

24-10-2018 22:56
2

In de poule van Club Brugge heeft Borussia Dortmund de topper tegen Atlético Madrid met overtuigende cijfers gewonnen. De club van Axel Witsel staat met drie punten los in Groep A. In het Signal Iduna Park werd het maar liefst 4-0 voor de troepen van Lucien Favre.

Dortmund en Atlético wonnen hun voorgaande twee Champions League-wedstrijden (tegen Club en AS Monaco), waardoor het treffen van woensdagavond een topper genoemd mocht worden. Dortmund was in de eerste helft de bovenliggende partij ten opzichte van Atlético, dat in de eerste helft nauwelijks kansen kreeg. De thuisploeg kreeg die kansen wel, maar Witsel en Christian Pulisic haalden de trekker niet over.

In minuut 38 kwam Dortmund aan de leiding. Achraf Hakimi passte de bal vanaf links op Witsel, die een directe tegenstander uitspeelde en een van richting veranderd schot achter Jan Oblak zag belanden: 1-0. Het oppermachtige Dortmund liet voor de rust nog twee kansen op een doelpunt liggen.

Atlético kwam getergd uit de kleedkamer en kreeg binnen tien minuten drie kansen via Saul Niguez. Nadat Dortmund dé kans op 2-0 liet liggen, sloeg Raphael Guerreiro alsnog toe voor zijn ploeg. Toptalent Jadon Sancho zette een aanval op, die uiteindelijk van dichtbij werd afgerond door de Fransman. Sancho zorgde in de slotfase zelf voor de allesbeslissende 3-0, waarna Guerreiro de eindstand bepaalde op 4-0.

Dortmund gaat met negen punten aan de leiding in Groep A en wacht nog altijd op het eerste tegendoelpunt in de Champions League. Atlético volgt met zes punten. Voor Club Brugge en AS Monaco lijkt het miljardenbal er nu al op te zitten.