Van Persie (35) stopt aan einde seizoen: Dan ben ik 18 jaar prof geweest

Van Persie (35) stopt aan einde seizoen: "Dan ben ik 18 jaar prof geweest"

24-10-2018 20:15
1

Robin van Persie gaat ervan uit dat hij aan zijn laatste seizoen als voetballer bezig is. Dat laat de Feyenoord-routinier (35) in de week van de Klassieker tegen Ajax weten aan het Algemeen Dagblad.

Van Persie verwacht er niet nog een extra jaar aan vast te plakken. "Wanneer ik moet stoppen? Dat is normaal gesproken aan het einde van dit seizoen. Dat was ook de insteek. Ik ben straks 36 jaar, dan ben ik 18 jaar prof geweest. En vanaf mijn vijfde jaar ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met voetballen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Afscheid nemen met de landstitel, zoals Dirk Kuyt twee jaar geleden deed, houdt hem niet bezig. "Ik zie het ook niet zo dat mijn terugkeer bij Feyenoord pas geslaagd is, als we de landstitel pakken. Wanneer het wel geslaagd is? Dat is het eigenlijk al. Als je naar het hele plaatje kijkt. Ik was het plezier kwijtgeraakt. Zo wilde ik niet eindigen, zonder plezier. Dat plezier is teruggekeerd bij Feyenoord."

Van Persie heeft een aflopend contract bij Feyenoord en gaat dus - zoals de zaken er nu voorstaan - niet meer verlengen. De aanvoerder van de Rotterdammers is na dit seizoen ruim achttien jaar profvoetballer op het hoogste niveau geweest, waarvan hij het gros in de Premier League bij Arsenal en Manchester United heeft gespeeld.