Advocaat van Vertenten haalt uit: Men steunt op wat er in de kranten verschijnt

Advocaat van Vertenten haalt uit: "Men steunt op wat er in de kranten verschijnt"

24-10-2018 07:45
4

Hans Rieder, de advocaat van Bart Vertenten, ergert zich te pletter. De raadsman ergert zich aan de manier waarop het onderzoek wordt gevoerd. Volgens hem baseert het gerecht zich op geruchten, niet op bewijzen.

"Wat heel ergerlijk is, is dat in het onderzoek de officiële rapporten van de arbiters nooit zijn opgevraagd. Men steunt op wat er in de kranten verschenen is. Bij elke wedstrijd wordt door de hoofdref een rapport opgemaakt en die zijn nooit opgevraagd", opent Rieder bij Van Gils en Gasten.

Zo zou uit telefoongesprekken blijken dat Vertenten benaderd werd door Dejan Veljkovic. Niks van aan, aldus zijn advocaat. "Als ik het dossier gelezen heb, zag ik daar niet veel in zitten. En ik zou heel graag die gesprekken die geïnterpreteerd worden als belastend eens willen horen om te zien wat daar van aan is."

Rieder blijft als geen ander geloven in de onschuld van de scheidsrechter. "Wat zou die man zich nu kunnen bezighouden met het lot van KV Mechelen op het ogenblik dat je aan de voordeur staat om matchen tussen Inter en Chelsea te fluiten?", besluit hij.