'Voorzitter uit JPL in nauwe schoentjes, bewijzen van matchfixing onthuld'

'Voorzitter uit JPL in nauwe schoentjes, bewijzen van matchfixing onthuld'

24-10-2018 07:15
46

Operatie Propere Handen draait op volle toeren. Naast het dossier van witwassen en fiscale fraude is er ook dat van matchfixing. In dat onderdeel zitten KV Mechelen en Waasland-Beveren in nauwe schoentjes, zo blijkt.

Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren, werd dan wel vrijgelaten onder voorwaarden, mogelijks komt daar binnenkort verandering in. Het Nieuwsblad onthult namelijk hoe hij werd benaderd door Dejan Veljkovic.

De preses van de Wase fusieclub gaf aan de makelaar afgewimpeld te hebben, maar een ander verhaal doet anders vermoeden. Zo zou Huyck twee privéontmoetingen gehad hebben met spilfiguur Veljkovic. De eerste vond plaats in de garagezaak van Huyck in Sint-Niklaas, een tweede in de keukenzaak van zijn vrouw in Beveren.

Afgeluisterde telefoongesprekken
Het gerecht vermoedt dat tijdens de eerste ontmoeting een voorstel werd gedaan van Veljkovic. In de tweede ontmoeting zou de deal mogelijk beklonken zijn. Kort nadien belde de Serviër naar Thierry Steemans, financieel directeur bij Mechelen. "Alles is in orde. De keuken is besteld", blijkt uit de afgetapte telefoongesprekken.

Dat zinnetje ziet het parket als één van de cruciale elementen in het dossier 'Propere Handen'. Ook al is het onduidelijk wat Veljkovic beloofd heeft aan Huyck en Waasland-Beveren, het ziet er in ieder geval niet al te best uit voor de voorzitter én de club.