Manchester City niet in de problemen, spektakelstuk bij Lyon-Hoffenheim

23-10-2018 23:13

Manchester City heeft in Poule F een reuzenstap gezet richting de achtste finales van de Champions League. Olympique Lyon, met een scorende Memphis Depay in de gelederen, liet dat juist na.

De regerend Premier League-kampioen beleefde op bezoek bij Shakhtar Donetsk een probleemloze avond. Bij rust stond men al met 0-2 voor. David Silva kreeg de bal in de kluts voor zijn voeten en liet doelman Andriy Pyatov kansloos. Vijf minuten later werd Aymeric Laporte door al zijn tegenstanders over het hoofd gezien bij een corner: 0-2. Bernardo Silva maakte het karwei af. De Portugees stond pas een minuut op het veld, toen hij de 0-3 eindstand mocht vastleggen.

Hoffenheim en Olympique Lyon maakten er een waar spektakelstuk van. Oud-Ajacied Bertrand Traoré opende het bal door te profiteren van knullig balverlies van Kevin Vogt in zijn eigen strafschopgebied: 0-1. Andrej Kramaric boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Lyon deed daarna hetzelfde dankzij Tanguy Ndombele en Memphis, wederom na twijfelachtig verdedigen. De Fransen leken een cruciale uitoverwinning te boeken, maar Hoffenheim toonde opnieuw veerkracht. In de blessuretijd zorgde Joelinton voor feest in de Rhein Neckar Arena nadat hij een strakke voorzet van Nico Schulz binnentikte.