Clement wees Gent af en koos dan voor Genk: “Dat is waar ik van hou”

Clement wees Gent af en koos dan voor Genk: “Dat is waar ik van hou”

23-10-2018 23:20
3

Philippe Clement is tot nu toe een succesverhaal bij KRC Genk. De oefenmeester behaalt mooie resultaten en legt knap voetbal op de mat.

De coach wees eerder KAA Gent af. “Dat interesseerde me wel, maar dat was in oktober, drie weken na het afsluiten van de transferperiode waarin ik net Isaac Kiese Thelin, Davy Roef en Tuur Dierckx overtuigd had om naar Waasland-Beveren te komen. Als ik op dat moment vertrek, laat ik die jongens in de steek”, vertelt Clement aan Sport/Voetbalmagazine.

Uiteindelijk kwam ook KRC Genk aankloppen. “De binding met Genk. Plus een aantal spelers van Waasland-Beveren die me gek verklaarden dat ik die kans van Gent niet had gegrepen. 'Coach,' zegden ze, 'als spelers hier in januari zo'n kans krijgen, zijn die weg.' Dan ga je nadenken. Ik besefte ook dat een aantal spelers in januari effectief zou vertrekken.”

Clement zag bij KRC Genk eigenschappen die bij hem paste. “Ik weet wat die tribunes op Genk willen: passie voor de club, aanvallend voetbal, pressing, geen ploeg die op eigen helft de bus parkeert. Kortom, ze zijn veeleisend, maar dat is waar ik ook van hou. De interactie met de tribunes was weg.”