Heftige beelden: Russische voetbalfans gelanceerd door op hol geslagen metro

Heftige beelden: Russische voetbalfans gelanceerd door op hol geslagen metro

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 21:36di 23-10-2018 om 21:36

Het Champions League-tripje naar Roma is voor de meegereisde fans van CSKA Moskou uitgedraaid op een bijzonder pijnlijke aangelegenheid. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AS Roma waren vele Russen slachtoffer van een op hol geslagen roltrap in een metrostation.

Terwijl de roltrap vol stond met voetbalfans, begon deze plotseling een stuk sneller te draaien dan de bedoeling was. Sommige Russen werden gelanceerd en belandden onderaan de roltrap bovenop elkaar. De Romeinse brandweer heeft inmiddels via Twitter laten weten dat men heeft moeten ingrijpen en dat er meerdere zwaargewonden waren. Hoeveel dat er precies zijn, is echter niet bekend gemaakt.

In de buurt van het Stadio Olimpico heeft zich nog een incident van een andere omvang voorgedaan, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Eén Russische voetbalfan zou neergestoken zijn en twee andere supporters hebben bij ditzelfde incident verwondingen opgelopen. Wat er precies gebeurd is en wat de motieven van de dader waren, is nog onduidelijk.

Plaats een reactie

Counterattack +11552
woensdag 24 oktober 2018 om 01:46
Als je met zoveel mensen op een roltrap gaat staan springen is het mogelijk dat het aandrijvingsmechanisme stopt of op hol slaat.
Te weinig informatie in dit bericht. Wel sneu voor de gewonden.
Vind ik leuk
Ultron1891 +977
woensdag 24 oktober 2018 om 07:18
Ik wil nie lastig doen hoor maar ik zie nergens iemand springen. En zelfs dan nog, dit mag gewoon NOOIT gebeuren. Dat ding moet gewoon stilvallen als er iets mis is, niet versnellen. Hopelijk komt het goed met die mensen en vind men de oorzaak.
Vind ik leuk
Counterattack +11552
woensdag 24 oktober 2018 om 19:00
mee eens mbt dat dit niet mag gebeuren.
het springen heb ik vanuit berichtgeving begrepen, ook niet gezien
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws