Bayern München komt na een uur op stoom, maar pakt koppositie af van Ajax

Bayern München komt na een uur op stoom, maar pakt koppositie af van Ajax

23-10-2018 20:49
2

Bayern München heeft, al dan niet tijdelijk, de koppositie in Groep E van de Champions League overgenomen van Ajax. Der Rekordmeister had op bezoek bij hekkensluiter AEK Athene een uur nodig om op gang te komen, maar verliet de Griekse hoofdstad alsnog met drie punten.

De eerste 45 minuten in het Olympisch Stadion boden weinig vermaak. Bayern had logischerwijs de overhand, maar wist nauwelijks tussen de Griekse verdedigingslinies te dringen. Konstantinos Galanopoulos schonk Bayern de grootste kans van de eerste helft nadat hij door het midden uitverdedigde, maar de regerend Bundesliga-kampioen kon niet profiteren.

Ook na rust hielden de gastheren opvallend makkelijk stand, maar na een uur spelen stond het plotseling 0-2. Javi Martinez schoot in de rebound een gekraakt schot van Arjen Robben binnen en Robert Lewandowski gaf voor open doel het laatste zetje na een fraaie aanval over links via Serge Gnabry en Rafinha.

Bayern kreeg nog wat mogelijkheden op 0-3, maar koesterde de drie punten en speelde de wedstrijd rustig uit. De Zuid-Duitsers staan nu op zeven punten uit drie wedstrijden. Ajax kan bij een overwinning tegen Benfica op gelijke hoogte komen.

In Poule H pakte Young Boys Bern thuis tegen Valencia zijn eerste punt. Michy Batshuayi zette Los Che op 0-1, maar Guillaume Hoarau zorgde uit een penalty voor de 1-1. Manchester United en Juventus, de nummers één in de groep, komen later op de avond in actie.