Clement strooit met lof naar bestuur van Genk: Dat vind ik een huzarenstuk

Clement strooit met lof naar bestuur van Genk: "Dat vind ik een huzarenstuk"

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 18:26di 23-10-2018 om 18:26

Philippe Clement heeft het bestuur van KRC Genk bewierookt tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine. De coach van de Limburgers is heel tevreden dat zijn kern samen bleef afgelopen zomer. Vooral Sander Berge had zijn zinnen op een transfer gezet.

"We hebben heel veel op hem moeten inpraten om hem hier te houden. Sander had zijn hoofd gezet op een vertrek, zijn makelaar ook. We hebben hem overtuigd dat hij beter nog een jaar bleef. Omdat hij, als hij een heel jaar speelt op een andere manier de kleedkamer binnenkomt bij zijn nieuwe ploeg. Hij had na zo'n blessure wel bij een mooie club kunnen belanden, maar dan om er met de beloften te spelen of op de bank te zitten", vertelde Clement.

"Terwijl hij nu net ervaringen nodig heeft om tactisch, fysiek en technisch beter te worden. Wij laten hem nu dingen doen die hij tevoren niet deed, om van hem een meer polyvalente speler te maken, die meer in de zestien meter komt, al moeten zijn statistieken nog beter. Ik ben overtuigd dat, als je elke dag op training dingen doet, die ook in matchen komen."

Het inpraten op Berge was succesvol, al is dat niet altijd het geval. "Zo hadden we er bij Club Brugge, die ondanks de argumenten van Bart Verhaeghe, Michel Preud'homme of mezelf toch vertrokken. Maar dat Berge nog bij ons zit, vind ik een huzarenstuk. Als we niet zo goed aan het seizoen waren begonnen, was hij er waarschijnlijk niet meer geweest", besloot Clement.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws