'Maes blijft coach van Lokeren, maar krijgt een dag rust om te bekomen'

'Maes blijft coach van Lokeren, maar krijgt een dag rust om te bekomen'

23-10-2018 14:50
5

KSC Lokeren blijft hoofdcoach Peter Maes steunen nu hij betrokken is geraakt in Operatie 'Propere Handen.' Maes zal donderdag weer de training leiden, zo werd bevestigd aan diverse media.

Maes werd maandagavond opgepakt en vervolgens verhoord. Na een nacht in de cel liet de onderzoeksrechter in Tongeren de Lokeren-coach dinsdagmiddag vrij onder voorwaarden. Maes blijft nog wel een verdachte in het grootschalige voetbalschandaal. Het parket stelt hem in verdenking van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De ingrijpende ontwikkelingen rond Maes, zijn voor het Lokeren-bestuur geen reden gebleken om afscheid te nemen van haar coach. Zowel bij Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad kreeg men van bronnen binnen de club te horen dat Maes aanblijft. Naar verluidt krijgen spelers en staf woensdag wel een vrije dag, waarna Maes donderdag de voorbereiding op het duel met KV Oostende kan hervatten.

Lokeren verkeert overigens ook sportief in zwaar weer. De Waaslanders bezetten met een dramatische 5 op 33 de voorlaatste plaats en houden op doelsaldo enkel Zulte Waregem onder zich.