Maes vrijgelaten onder voorwaarden, ook Lokeren-voorzitter ondervraagd

Maes vrijgelaten onder voorwaarden, ook Lokeren-voorzitter ondervraagd

23-10-2018 13:11
2

Peter Maes is momenteel vrij onder voorwaarden. De coach van Lokeren moest een nachtje doorbrengen in de cel, maar is alweer vrijgelaten. De onderzoeksrechter heeft hem wel in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie.

Dat meldt Sporza. Maes werkt al jaren samen met makelaar Deljan Veljkovic, spilfiguur in Operatie Propere Handen, en zou mede om die reden opgepakt geweest zijn. Na een nachtje in de cel doorgebracht te hebben en verhoord geweest te zijn, is hij inmiddels vrij onder voorwaarden. Van matchfixing is er alleszins geen sprake bij Maes.

Lokeren geeft aan op de hoogte geweest te zijn van het verhoor, maar moest via de media wel vernemen dat hun coach opgepakt was. "Dit is een zware klap voor de club", zegt Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht.

Of Maes ook trainer blijft, wou Lambrecht nog geen positief of negatief antwoord geven. "Daarvoor moeten we eerst de ware toedracht kennen. Wat ik weet nu even weinig als gisteren." Sporza gaf daarnaast ook aan dat Lambrecht ook werd verhoord, maar dat was als getuige en duurde niet lang.