Maes vrijgelaten onder voorwaarden, ook Lokeren-voorzitter ondervraagd

Maes vrijgelaten onder voorwaarden, ook Lokeren-voorzitter ondervraagd

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 13:11di 23-10-2018 om 13:11

Peter Maes is momenteel vrij onder voorwaarden. De coach van Lokeren moest een nachtje doorbrengen in de cel, maar is alweer vrijgelaten. De onderzoeksrechter heeft hem wel in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie.

Dat meldt Sporza. Maes werkt al jaren samen met makelaar Deljan Veljkovic, spilfiguur in Operatie Propere Handen, en zou mede om die reden opgepakt geweest zijn. Na een nachtje in de cel doorgebracht te hebben en verhoord geweest te zijn, is hij inmiddels vrij onder voorwaarden. Van matchfixing is er alleszins geen sprake bij Maes.

Lokeren geeft aan op de hoogte geweest te zijn van het verhoor, maar moest via de media wel vernemen dat hun coach opgepakt was. "Dit is een zware klap voor de club", zegt Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht.

Of Maes ook trainer blijft, wou Lambrecht nog geen positief of negatief antwoord geven. "Daarvoor moeten we eerst de ware toedracht kennen. Wat ik weet nu even weinig als gisteren." Sporza gaf daarnaast ook aan dat Lambrecht ook werd verhoord, maar dat was als getuige en duurde niet lang.

Plaats een reactie

Ivo1963 +32
dinsdag 23 oktober 2018 om 15:58
De meest overschatte trainer van eerste klasse mijns inziens, 'k begrijp nog steeds niet waarom spelers als Finnbogason, Malki of Perbet bvb geen of nauwelijks kansen kregen van hem.
Onkunde? ... of speelden er dan toch andere factoren?
Ach misschien ook gewoon een storm in een glas water, héél dat "propere handen" gedoe.
Straks vinden ze wel een paar zondebokken die het gelag moeten betalen!
De grote vissen en clubs blijven vast en zeker ongemoeid.
Vind ik leuk
Goaltje +1158
dinsdag 23 oktober 2018 om 17:09
“Niet omgekocht edelachtbare, we kunnen gewoon niet beter.”
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws