Makelaar bevestigt: 'Club Brugge liet JPL-aanvaller links liggen'

Makelaar bevestigt: 'Club Brugge liet JPL-aanvaller links liggen'

23-10-2018 11:45
2

Charleroi leek afgelopen weekend te gaan verliezen van Zulte Waregem, maar Victor Osimhen dacht er anders over. De huurling van Wolfsburg scoorde nog twee goals en bracht de stand zo op 3-2. Die Osimhen stond deze zomer ook in de belangstelling van Zulte Waregem en Club Brugge.

Zijn makelaar Jean-Gérard Benoît Czajka bevestigt die geruchten. Osimhen had echter teveel conditionele achterstand om te mogen tekenen bij Zulte Waregem of Club. Osimhen kreeg op vakantie in Nigeria namelijk malaria. Dat werd pas in Wolfsburg geconstateerd.

"Bij Wolfsburg wisten de dokters niets over malaria, ze hielden hem liefst twee weken in quarantaine. Hij had dus duidelijk een conditionele achterstand toen hij testte bij Zulte Waregem en Club Brugge. Die twee clubs vertelden ons dat ze een aanvaller nodig hadden die meteen kon spelen, terwijl Victor enkele maanden nodig had om topfit te zijn", vertelt hij in L'Avenir.

Charleroi gaf hem daarna wél een kans. "Victor antwoordt nu op het veld, maar hij koestert geen wrok. Coach Francky Dury van Zulte Waregem heeft hem zondag begroet. Victor zei me zondagochtend al dat hij beslissend wilde zijn tegen die club. Dat zal tegen Club Brugge niet anders zijn."