'Het vrouwenvoetbal is nog puur, ik mis dat in het mannenvoetbal'

'Het vrouwenvoetbal is nog puur, ik mis dat in het mannenvoetbal'

23-10-2018 09:33
4

Guido Brepoels kondigde maandag een opvallende carrièremove aan. De 57-jarige coach gaat aan de slag bij KRC Genk, waar hij zal instaan voor het vrouwenvoetbal.

In Het Belang van Limburg komt hij met meer uitleg over zijn opvallende keuze. "Ik heb alles meegemaakt in het mannenvoetbal. De damesinterland van de Red Flames tegen Zwitserland heeft mij enorm verrast, zowel het niveau als het aantal toeschouwers. Maar het allerbelangrijkste: vrouwenvoetbal is nog puur", zegt hij.

"Alles komt vanuit het hart. Ik mis dat in het mannenvoetbal. Na de heisa van de voorbije weken moet ik daar geen tekening bijmaken. Het vrouwenvoetbal zit in een stijgende lijn en het moment was daar om er mee in te stappen", klinkt het.

Betekent dit dan ook dat hij nooit terugkeert naar het mannenvoetbal? "In het voetbal weet je nooit. Toevallig moest ik zondagavond nog een aanbieding van een eerste amateurklasser weigeren, want ik had mijn ja-woord al gegeven aan Genk. Ik brak mijn woord bewust niet, want in het vrouwenvoetbal zit toekomst", aldus Brepoels.