Update: 'Bolt kan misschien toch nog in Australië aan de slag'

Update: 'Bolt kan misschien toch nog in Australië aan de slag'

Gepubliceerd: woensdag 24 oktober 2018 om 18:30wo 24-10-2018 om 18:30

De samenwerking tussen Usain Bolt en Central Coast Mariners krijgt voorlopig geen vervolg. De Australische club is geschrokken van de salariseisen van de 32-jarige voormalige topsprinter.

Bolt scoorde onlangs nog twee keer in een oefenduel met Macarthur South West United, maar daar lijkt het bij te blijven. Hoewel de Jamaicaan graag wil aansluiten bij Central Coast Mariners nu het seizoen is begonnen, lijken de twee partijen het niet eens te worden over een contract.

Volgens onder meer The Guardian vraagt Bolt het twintigvoudige van het salaris dat Central Coast Mariners hem kan bieden. De club zou denken aan zo'n negentigduizend euro, maar de meervoudig Olympisch kampioen wil 1,8 miljoen euro verdienen. In een verklaring op de website ontkennen de Australiërs de genoemde bedragen, maar een verdere samenwerking wordt wel onwaarschijnlijk genoemd zonder financiële steun van een derde partij.

'Bolt zal deze week niet meer meetrainen om er zeker van te zijn dat het team niet wordt afgeleid richting de competitiewedstrijd tegen Melbourne City', schrijft de club. 'Het management van Bolt en de club zijn in gesprek om externe partners te vinden om een commerciële oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is. We willen er alles aan doen om Bolt's droom om profvoetballer te worden te verwezenlijken.'

Update 18u30 De Australische voetbalbond gaat Central Coast Mariners helpen om de komst van Usain Bolt toch mogelijk te maken. De bond wil bijspringen om het grote financiële gat tussen beide partijen te overbruggen, zo laat het weten aan de BBC. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws