Geen kansen meer voor RSCA-jonkie? 'Middenvelder in actie in Youth League'

Geen kansen meer voor RSCA-jonkie? 'Middenvelder in actie in Youth League'

23-10-2018 07:32
4

Ondanks de leuze 'In Youth We Trust' bij RSC Anderlecht krijgt toch niet enkele jongeling een kans bij de Brusselaars. Albert Sambi Lokonga is er daar één van. Hij lijkt daar nog een tijdje langer op te moeten wachten.

De centrale middenvelder debuteerde vorig seizoen voor paars-wit en kon charmeren in zijn gering aantal speelminuten. Dat zorgde er ook voor dat hij dit seizoen een volwaardig lid van de A-kern werd. Veel speelminuten zaten er echter niet meer in. De middenvelder speelde dit seizoen nog geen minuut voor het A-elftal van de Brusselaars. Ook donderdag zal hij niet in actie komen.

Zo meldt Het Laatste Nieuws dat Sambi Lokonga niet voor de A-kern in actie zal komen tegen Fenerbahçe. Hij speelt wél voor de jonkies van Anderlecht, tegen het Oostenrijkse Admira Wacker in de Youth League. De jongelingen van Anderlecht moeten die wedstrijd zien te winnen na het 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd.

Sambi Lokonga lijkt dit seizoen alvast niet meer te kunnen rekenen op veel speelminuten bij het A-elftal. Zo heeft men bij Anderlecht geoordeeld dat 'het beter is voor zijn ontwikkeling om minuten te verzamelen bij zijn leeftijdsgenoten', valt te lezen in het dagblad.