'Reden voor aanhouding Lokeren-coach Maes is nu ook bekend'

'Reden voor aanhouding Lokeren-coach Maes is nu ook bekend'

23-10-2018 06:55
22

Operatie Propere Handen is nog niet voorbij. Deze week werd er opnieuw een grote naam meegenomen voor verhoor. Deze keer was het Lokeren-coach Peter Maes, die een nacht in de cel moest blijven. De reden waarom is nu ook bekend.

Zo meent Het Nieuwsblad dat Maes er, net zoals Club Brugge-trainer Ivan Leko, in verdenking van wordt gesteld om betalingen met zwart geld te hebben ontvangen via rekeningen van Veljkovic. Maes zou enkele dagen geleden al geweten hebben dat hij ondervraagd zou worden door de speurders. Een complete verrassing was het dus niet voor hem.

Maes en Veljkovic werkten in het verleden ook intensief samen. Het duo leerde elkeaar kennen toen Maes als trainer van KV Mechelen de club inruilde voor Lokeren, zo'n acht jaar geleden. Sindsdien werkte Maes enkel nog met Veljkovic als makelaar. De Serviër onderhandelde onder andere over zijn overgang naar KRC Genk in 2015 en begeleidde zijn terugkeer naar Lokeren vorig seizoen.

Net zoals zijn andere goede 'voetbalvrienden', zou Veljkovic ook voor Maes een kortring hebben geregeld bij een aankoop van zijn wagen in een garage in Aalst. Daar is zelfs fotografisch bewijs van. Zo plaatste de garage in 2012 al een foto op Facebook waar Maes de sleutels van een Audi A1 overhandigd krijgt... mét Veljkovic.