Arsenal dankt weergaloze Özil en stuurt publiek tevreden naar huis

Arsenal dankt weergaloze Özil en stuurt publiek tevreden naar huis

22-10-2018 22:45
2

Arsenal heeft maandagavond gewonnen van Leicester City en staat daardoor gedeeld derde in de Premier League. De ploeg van Unai Emery speelde als vanouds en was thuis met 3-1 te sterk.

Arsenal kon in de jacht op de titel niet achterblijven en moest daarom winnen om bij te blijven met de rest. Het leek erop dat The Gunners een lastige avond tegemoet zouden gaan, want Leicester hield het tot de theepauze goed vol. Sterker nog, The Foxes kwamen na een half uur zelfs op voorsprong in het Emirates Stadium. Hector Bellerin zag een schot van richting veranderd worden en verschalkte daarmee zijn eigen doelman: 0-1.

Uitblinker Mesut Özil zou daarna orde op zaken stellen. Een perfect uitgevoerde counter belandde vlak voor rust voor de voeten van de Duitser, die beheerst binnen schoot: 1-1. Een kwartier na rust deed Emery een gouden zet: hij bracht Pierre-Emerick Aubameyang voor Stephan Lichtsteiner. Die keuze betaalde zich snel uit. Twee minuten na zijn rentree rondde de spits een aanval, die bij Özil begon, af.

Drie minuten later viel de mooiste goal van de avond. Arsenal counterde zichzelf naar de 3-1. De manier waarop verdient de schoonheidsprijs. Ook bij de laatste treffer eiste Özil de hoofdrol op. 

Arsenal kwam daarna niet meer in de problemen en heeft nu al tien wedstrijden op rij gewonnen. Zondag wacht Crystal Palace.