Opgewonden Joos: Waarom is er geen enkele club die begint met een charter?

Opgewonden Joos: "Waarom is er geen enkele club die begint met een charter?"

22-10-2018 23:09
22

De verdachtmakingen rond Bart Vertenten en Sébastien Delferière hebben het vertrouwen in het Belgische scheidsrechterskorps stevig aangetast. De druk op de arbitrage zal zo alleen maar toenemen. Volgens Filip Joos is de oplossing nochtans poepsimpel.

"Waarom is er geen enkele ploeg die begint met een charter?", vraagt hij zich af in Extra Time. "Een club die zegt: wij gaan nooit in beroep tegen een beslissing van de scheidsrechter, wij helpen de scheidsrechter op het veld wanneer hij mis is, wij zorgen ervoor dat de juiste speler rood krijgt ..."

"Ik zweer je, als je dat doet, staat L'Equipe er na drie weken voor een reportage. Na twee maanden verdringen de sponsors zich om op je truitje te mogen. Je wint er alleen maar bij. Waarom durft niemand dat?", klinkt Joos overtuigd.

"Ik ben liever twaalfde met het banier van 'ik ben de meest ethische club ter wereld'. Waarom is niemand het dorpje van Asterix tussen de Romeinen?", windt hij zich op. "Ik snap dat niet. Je krijgt een boete als je te laat komt op training en als je een schwalbe doet, krijg je applaus van je club. Dat klopt niet."