Mendoza (40) gaat voor nieuwe uitdaging: Zelfs al gepraat met Club Brugge

Mendoza (40) gaat voor nieuwe uitdaging: "Zelfs al gepraat met Club Brugge"

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 20:00ma 22-10-2018 om 20:00

Het is exact vijftien jaar geleden dat Andres Mendoza de wereld met verstomming sloeg. De Peruaan scoorde de winning goal voor Club Brugge op het veld van AC Milan. De inmiddels 40-jarige Mendoza woont nu terug in zijn thuisland Peru.

Mendoza herinnert zich het doelpunt nog heel goed. "De goal haalde CNN en is de wereld rondgegaan. Scoren tegen de winnaar van de Champions League, daar word ik nog steeds aan herinnerd. In Brugge – ik kwam er vorig jaar de aftrap geven tegen Anderlecht –, maar ook in Peru en zelfs in Mexico, waar ik ook speelde. Daarom was ik ook zo gemotiveerd: ik wist dat iedereen in Peru meekeek", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Later verging het Mendoza minder goed. Zijn transfer naar Metalurh Donetsk was een flop. "Ik ben te vroeg vertrokken, maar dat is achteraf bekeken. Ik had nog jaren in Brugge kunnen spelen en ik ben altijd van plan geweest om er mijn carrière af te sluiten. Dat is jammer genoeg mislukt. Naar het schijnt was AC Milan toen ook geïnteresseerd, maar het bleef slechts bij een gerucht."

Inmiddels speelt Mendoza nog altijd voetbal. Hij speelt nu 'futbol siete', een variant die met zeven tegen zeven wordt gespeeld. Met de nationale ploeg van Peru is hij zelfs nog Zuid-Amerikaans kampioen geworden. "Ik ben nog altijd in vorm, hoor", verzekert hij. "Ik ben zinnens in Peru een voetbalschool op te richten. Ik sprak zelfs met Club of het niet geïnteresseerd om zijn naam eraan te verbinden."

Plaats een reactie

Rune1891 +7223
maandag 22 oktober 2018 om 20:10
Zotten dré! Zalige voetballer maar leefde ook niet voor zijn sport, genoeg tegengekomen in het nachtleven
Vind ik leuk
maandag 22 oktober 2018 om 20:57
Zalige spits, maar voetballen was soms wat minder hoor...
Vind ik leuk
JODES +665
maandag 22 oktober 2018 om 22:20
En weet je wat ik nu denk... Verdorie, is dat al 15 jaar geleden? Ik kan het Me nog voorstellen alsof het gisteren was... Ik wordt verdomme oud!!! 😊
Vind ik leuk
Weareleko +409
maandag 22 oktober 2018 om 23:19
Dacht juist hetzelfde.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws