Kritiek voor Club Brugge en Standard: De fout ligt bij hen

Kritiek voor Club Brugge en Standard: "De fout ligt bij hen"

22-10-2018 19:35
12

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste vrijdag om Wesley Moraes, Mehdi Carcela en Loris Brogno geen schorsing op leggen voor hun rode kaart. Volgens Peter Vandenbempt gaan de club echter in de fout.

"Dat was echt goed gedaan van de mensen van de Geschillencommissie", stelde Vandenbempt op de website van Sporza. "Een perfect gevoel voor timing te midden van die sfeer van wantrouwen en verdachtmakingen rond het voetbal. Initieel ligt de fout ook bij de clubs zelf. Die spelers verdienen een gepaste  straf na duidelijke rode kaarten en toch gaan de clubs die rode kaart aanvechten op basis van procedurefouten. Zo hebben ze straffeloosheid verkregen voor een paar spelers."

"Maar de fout ligt ook bij een aantal juristen die daarin meegaan en alle schorsingen van de afgelopen jaren bij wijze van spreken als onreglementair kwalificeren. Dat zou nog eens een fijne chaos zijn als al die clubs met al hun benadeelde spelers daar achteraan zouden gaan. Maar dat zal er niet van komen. De beslissing is gewoon een bijzonder slecht signaal. Het is niet correct tegenover al die andere clubs en spelers. Maar in het kader van de grotere zorgen in het voetbal is het ook niet meer dan een 'fait divers'", besloot Vandenbempt.

Lees ook: Vandenbempt ziet twee uitblinkers bij KAA Gent: "Een wedergeboorte"