Verheyen moet niet rekening op versterking: 'Realiteit van het nieuwe KVO'

Verheyen moet niet rekening op versterking: 'Realiteit van het nieuwe KVO'

22-10-2018 19:08
1

Gert Verheyen maakte bij HLN Vista! de balans op van zijn eerste maanden als coach bij KV Oostende. De Kustploeg staat met 14 op 33 in de buik van de Jupiler Pro League, maar Verheyen is toch niet helemaal gerust.

"Ik geef toe dat ik nog altijd naar onderen kijk en dat is realistisch: we kunnen niet wedijveren met groten, dan moet je zien dat je tegen de anderen punten pakt. Dat zijn dan dikwijls cruciale matchen. Ik wist wel waarom ik zo blij was met zege in Eupen. Of zo’n late gelijkmaker tegen Waasland-Beveren, die doet eigenlijk meer pijn dan zo’n 0-4 als gisteren. Want wat Zulte Waregem overkomt, dan kan ons ook overkomen", aldus Verheyen.

De coach van Oostende moet echter niet hopen op een kwaliteitsinjectie in januari. "Daar is geen budget voor. Dat is de realiteit van het nieuwe KVO. Het moet met minder. Dat wist ik van tevoren en vind ik niet erg, toch niet als je ambities navenant zijn is. We zullen moeten kijken naar de jongens die we hebben om onze problemen op te lossen. Er zijn er ook zeker die het in zich hebben, maar die dat om de een of andere reden, bijvoorbeeld omdat ze zich nog te jong vinden, nog niet durven uiten", besloot Verheyen.

Lees ook: Verheyen ziet oorzaak van pandoering tegen KAA Gent: "Dat ontbreekt er bij ons"