Dimata bewijst het ongelijk van andere spelers: Dat gaf hem vertrouwen

Dimata bewijst het ongelijk van andere spelers: "Dat gaf hem vertrouwen"

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 18:12ma 22-10-2018 om 18:12

Landry Dimata heeft afgelopen weekend alle kritiek van zich afgespeeld. De aanvaller van RSC Anderlecht scoorde drie keer tijdens het duel met Cercle Brugge (4-2).

Volgens analist Philippe Albert hebben zijn doelpunten bij de Belgische beloften voor extra vertrouwen gezorgd. "Na een goed seizoensbegin zakte hij wat in de rangorde. Zijn wedstrijd bij de beloften, waar hij twee keer scoorde gaf hem vertrouwen. Ik ben gelukkig voor hem", vertelde de ex-speler van paars-wit aan La Capitale

De spits van Anderlecht bewijst op die manier het ongelijk van speler die de beloftenploeg links laten liggen. "Hij heeft ongelooflijke kwaliteiten. Hij bewijst het ongelijk van spelers zoals Charly Musonda Junior, die de beloften boycotten. Deze Dimata is onvervangbaar bij de beloften", besloot Albert.

Plaats een reactie

valere +442
maandag 22 oktober 2018 om 18:35
Altijd maar weer hun kar draaien,specifiek aan 'analisten'..
Een week geleden was hij veel te licht voor de recordkampioen,nu is hij God begot..Men vergeet er wél bij te vertellen dat het tegen Cercle Brugge B was...
Straks speelt hij weer tegen een verdediging die naam waardig,en draaien de Fluppe en co opnieuw hun kar...Tja,zo kan ik het ook..
Vind ik leuk
maandag 22 oktober 2018 om 20:07
Ik ben geen fan van Dimata. Nooit geweest. Hij heeft gescoord met de beloften en nu met de eerste ploeg, dat klopt. En hij zal wel wat kwaliteiten hebben, anders scoor je die doelpunten niet. Maar als je eerlijk bent moet je heel het plaatje bekijken, hij kreeg in sommige gevallen wel veel te veel ruimte. Met de beloften was dat zo, dat eerste doelpunt daar stopte de verdediger direct met lopen. Zo'n verdediger komt hier in onze eerste klasse niet aan de bak. En na die penaltygoal maakt hij dan die goal net buiten het strafschopgebied. Maar Cercle speelde dan ook zeer slecht. Men houdt 2 centrale verdedigers bij Dimata, prima. Maar men 'vergeet' Gerkens die oprukt. Die staat gans vrij, waardoor 1 centrale verdediger naar de flank moet en Dimata man op man komt te staan. Dat is dus met vuur spelen. Gerkens gooit de bal niet voor goal waardoor Dimata inzakt. Hij krijgt de bal en draait en op dat moment staan er zo'n 4 a 5 ma, rond hem. Maar niemand die hem stoort of onder druk zet. Als dit wel gebeurde kwam die goal er niet. In eerste instantie moest men eigenlijk zorgen dat ze met 2 Dimata dekten, dan had die goal nooit kunnen vallen.
Vind ik leuk
KB +0
woensdag 24 oktober 2018 om 20:28
Zielig volkje
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws