Advocaat van FC Barcelona moet helpen om voetbalschandaal te ontmijnen

Advocaat van FC Barcelona moet helpen om voetbalschandaal te ontmijnen

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 17:55ma 22-10-2018 om 17:55

Sportadvocaat Wouter Lambrecht is het nieuwste lid van het onafhankelijk expertenpanel dat zich over de rol van de spelersmakelaars en tussenpersonen in het Belgisch voetbal moet buigen. Dat maakte de Pro League maandag bekend volgens het persagentschap Belga.

De 32-jarige Lambrecht is sinds oktober de advocaat van de Spaanse topvoetbalclub FC Barcelona. Daarvoor was hij tussen 2011 en 2017 was algemeen raadgever voor de Federatie van Europese Clubs (ECA). Lambrecht is ook benoemd als rechter bij de FIFA Dispute Resolution Chamber en is daarnaast ook bemiddelaar bij het TAS (Tribunal Arbitral du Sport) in Lausanne.

Vorige week maakte Marc Coucke (voorzitter Pro League, red.) al bekend dat het onafhankelijk expertenpanel zal voorgezeten worden door minister van Staat Melchior Wathelet. Hij zal zich samen met Lambrecht en Pro League-CEO Pierre François buigen over de problematiek rond spelersmakelaars.

Plaats een reactie

maandag 22 oktober 2018 om 19:51
Inderdaad dan zegt Coucke geheel onafhankelijk en dan laat hij de CEO can de Pro Legaeu meezetelen dan denk ik zo onafhankelijk is raad dan ook weer niet. Mijnheer Coucke neem bekwame mensen die niets met besturen binnen het Belgisch voetbal te maken hebben dan zijn geheel onafhankelijk en neutraal is toch niet zo moeilijk . Haal ook het artikel procedure fouten uit het reglement zodat die advocaten moeten pleiten over de essenties van de zaak.
Vind ik leuk
dinsdag 23 oktober 2018 om 00:06
Die advocaat Wouter Lambrecht is 32 jaar oud, ik herhaal 32 jaar oud. En nu al advocaat van FC Barcelona, wtf dude. Al vanaf zijn 25ste raadgever bij ECA, daarnaast ook nog ff rechter bij FIFA en bemiddelaar bij het TAS.

Wat een badass pé. Dikke carrière gemaakt. Ik ben nu 31 en denk: wat heb ik met mijn leven gedaan...

Respect!
[Reactie gewijzigd op dinsdag 23 oktober 2018 om 00:07]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws