Witsel kan zijn ogen niet geloven bij Dortmund: “Dit heb ik nog nooit gezien”

Witsel kan zijn ogen niet geloven bij Dortmund: “Dit heb ik nog nooit gezien”

22-10-2018 16:46
4

Paco Alcacer werd te licht bevonden bij FC Barcelona, maar de spits kan ongelooflijke cijfers voorleggen in de Bundesliga. Bij Dortmund scoorde hij al 7 goals in 126 minuten en élk schot op doel is kassa.

In vier wedstrijden bij de Duitse topclub, waaronder drie invalbeurten en één wedstrijd waar hij tijdens de rust werd gewisseld, scoorde de Spanjaard aldus zeven keer. In 126 minuten of anderhalve match scoorde Alcacer meer dan sommige aanvallers in een heel seizoen lukken. Een doelpunt om de 18 minuten. Daarmee evenaart hij het record van Gert Dörfel van 1963.

Dortmund nam Alcacer voor twee miljoen euro op huurbasis van Barcelona over. De Duitsers hebben ook een aankoopoptie van 28 miljoen euro afgedwongen. Ploegmakker Axel Witsel kan zijn ogen niet geloven. “Er zijn geen woorden voor. Ik noem hem ‘El Matador’, omdat hij simpelweg altijd scoort als hij naar doel trapt."

“Zelfs bij de nationale ploeg scoort hij nu. Ik zat voor de tv met enkele Rode Duivels naar de match van Spanje tegen Engeland te kijken. Iedereen vroeg me: ‘Wat is daarmee gebeurd? Hij doet zo een gekke dingen. Elke match.’ Het klopt helemaal. Dit heb ik nog nooit gezien”, laat de Rode Duivel bij het Duitse Westdeutsche Allgemeine Zeitung weten.