Anthuenis weet het zeker: “Zij zijn zonder twijfel de beste ploeg van België”

Anthuenis weet het zeker: “Zij zijn zonder twijfel de beste ploeg van België”

22-10-2018 15:38
15

Aimé Anthuenis heeft wekelijks analyses klaar om de Jupiler Pro League te ontleden. De ex-bondscoach is zwaar onder de indruk van KRC Genk, dat leider is van de competitie.

"Racing Genk legt een ongelooflijk parcours af. Daar trap ik een open deur mee in, maar het moet gezegd worden. De Limburgers freewheelen door een druk programma met drie fronten, en winnen quasi alles. Er zal wel nog eens een nederlaag komen, want het programma voor komende weken is best zwaar, maar deze ploeg is compleet geworden”, vindt Anthuenis tegenover De Zondag.

Volgens de analist is de ploeg van Philippe Clement de beste ploeg van België. “En we hebben het elke week over verschillende uitblinkers. Trossard en Samatta staan helemaal bovenaan de topschutterstand, Pozuelo is bij de beste middenvelders en met Maehle heeft een fantastische, aanvallende rechtsback. Genk is zonder twijfel momenteel de beste ploeg van België, maar om over de titel te spreken is het veel te vroeg. Een coureur kan een hele koers op kop rijden, maar aan de meet ook nog ingehaald worden. We zullen zien.”