Buffon maakt buiging voor verrassende 'beste Ligue 1-speler'

Buffon maakt buiging voor verrassende 'beste Ligue 1-speler'

22-10-2018 15:11

Niemand minder dan Gianluigi Buffon is fan van Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon en Oranje heeft in de eerste maanden van het seizoen indruk gemaakt op de doelman van Paris Saint-Germain.

Buffon was zondagavond te gast bij Canal+ en kreeg de vraag welke speler in de Ligue 1 de meeste indruk op hem heeft gemaakt. Heel lang hoefde de legendarische Italiaan (40) daar niet over na te denken. "Ik zou zeggen: Memphis Depay van Lyon", aldus Buffon, die zijn voorkeur niet uitlegt.

Memphis is statistisch nog niet bezig aan zijn beste seizoen in dienst van Lyon. In tien wedstrijden was hij goed voor twee doelpunten en twee assists, waaronder eentje in de gewonnen competitiewedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Nîmes (2-0). Buffon keept sinds de zomer in Frankrijk. PSG nam hem transfervrij over van Juventus.

Buffon en Memphis kwamen elkaar overigens twee weken geleden tegen bij PSG - Lyon (5-0). De PSG-doelman redde in die wedstrijd fabelachtig op een subtiel stiftje van de Lyon-aanvaller.