Spreekkoren tijdens Speeldag 11: Van Leko in het cachot tot Voetbalbond maffia

Spreekkoren tijdens Speeldag 11: Van "Leko in het cachot" tot "Voetbalbond maffia"

22-10-2018 11:45
23

Na de heisa rond Bart Vertenten in het omkopingsschandaal deed Marc Coucke als voorzitter van de Pro League een oproep om de refs een hart onder de riem te steken. Helaas gebeurde dat het voorbije weekend allesbehalve.

Zo raakten de spreekkoren van de KV Oostende-supporters al bekend. "Het is de vriend van Vertenten", galmde door de Versluys Arena bij het rustsignaal. De Kustboys stonden toen 0-2 achter tegen KAA Gent.

Ook de Buffalo-fans hadden hun plezier wel. Zij namen Ivan Leko, de trainer van Club Brugge, op de korrel. "Leko in het cachot olé olé", klonk het vanuit de Gentse spionkop.

Van Charleroi tot Antwerp
De supporters van Sporting Charleroi gingen in de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem nog een stapje verder. "Union Belge Maffia" werd luidkeels meegebruld door een quasi volledig Mambourg. Bovendien namen zij ook Mogi Bayat, de broer van manager Mehdi, op de korrel.

Verder liet ook de aanhang van Antwerp FC zich gelden. Bij enkele beslissingen van de scheidsrechter klonk er onder meer "Het is de vriend van Vertenten" en "Wat is de prijs van een rolex?". Het moge duidelijk zijn, de fans houden weinig rekening met heel de heisa van de voorbije weken.