JPL Flop Speeldag 11: Club Brugge zoekt, Monaco B-B en Dury in zwaar weer

JPL Flop Speeldag 11: Club Brugge zoekt, Monaco B-B en Dury in zwaar weer

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 14:10ma 22-10-2018 om 14:10

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Opvallend genoeg waren die onder meer te zien in Brugge.

Geen Wesley, geen gevaar
Club Brugge ziet Racing Genk zowaar drie punten weglopen na een zwakke vrijdagavond. Hans Vanaken leek de meubelen nog te redden voor Club, maar een heerlijke goal van Apostolos Vellios besliste er anders over. 

Club Brugge startte deze keer niet met Wesley Moraes, ook al werd die wel degelijk vrijgesproken. Ivan Leko koos ervoor om te starten met het duo Vossen-Rezaei. Een vergissing, want geen van beide spitsen toonde zich balvast. Club is honderd procent afhankelijk van Wesley om de ploeg te laten opschuiven, en dat is ontluisterend gezien het risico op nieuwe schorsingen.

B-elftal op Anderlecht
Cercle Brugge zakte met een veredeld B-elftal af naar het Astridpark, en dat deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Anderlecht is dit seizoen niet bepaald een oninneembare vesting, maar coach Laurent Guyot had de match al verloren voor hij goed en wel begonnen was.

Als reden werd het drukke schema gegeven. Cercle moet inderdaad vier wedstrijden spelen op veertien dagen, maar op bezoek bij een topclub moet je gewoon je beste elf opstellen. Zeker vlak na een interlandbreak moet zo'n zwaar schema eventjes kunnen.

0 op 24 voor Dury
Zulte Waregem leek zondag zowaar nog eens een zege te pakken, maar niets bleek minder waar. Victor Osimhen kon Charleroi nog van 1-2 naar een onverhoopte -2 brengen. Een nieuwe mokerslag voor Essevee, dat uiteraard onderin het klassement blijft.

Het siert de club dat Dury er nog niet ter discussie staat. Daarvoor is zijn staat van verdienste te groot. De kern is een groter probleem, want de verwachte sterkhouders staan er niet. Het lijkt erop dat enkel een paar sterke wintertransfers de malaise aan de Gaverbeek kunnen stoppen.

Plaats een reactie

maandag 22 oktober 2018 om 11:36
Ja als je je beste 11 niet opstelt ruikt dat ook naar vervalsing
Vind ik leuk
maandag 22 oktober 2018 om 12:28
Een speler na een rode kaart niet straffen ruikt nog meer naar vervalsing of omkoperij.
Vind ik leuk
maandag 22 oktober 2018 om 13:55
Er is in onze ploeg nu en in het verleden nog nooit iemand gestraft voor omkoperij. Wat je van jullie niet kan zeggen ; remember John Bogaert?
Vind ik leuk
dinsdag 23 oktober 2018 om 12:30
misschien mogelijk, maar bepaalde trainers "Gerets, preud'homme" zijn toch gestraft geweest ooit, dacht ik toch voor iets als omkoping ?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws