'Nieuwe spilfiguur in zaak-Veljkovic duikt op: twee à drie miljoen euro versluisd'

'Nieuwe spilfiguur in zaak-Veljkovic duikt op: twee à drie miljoen euro versluisd'

22-10-2018 10:30
5

Dejan Veljkovic is één van de spilfiguren in het omkoopschandaal. De spelersmakelaar zou onder meer Bart Vertenten, KV Mechelen en Waasland-Beveren benaderd hebben om de degradatiestrijd te bepalen. Maar ook wordt hij beschuldig van witwassen.

Heel wat personen werden de afgelopen twee weken al aan de tand gevoeld, zij het als verdachte of getuige. Daarbij was ook Marija Bogojevska, de vrouw van Veljkovic. Het Laatste Nieuws weet dat ook haar bijdrage in het hele schandaal best groot is.

Zo zou de Antwerpse met Macedonische roots een actieve rol spelen bij het witwassen van gelden die haar man opstreek via allerlei constructies. Bogojevska opende in december vorig jaar een bankrekening in de Servische hoofdstad Belgrado.

Aanvankelijk wist ze naar verluidt niet dat het om gelden uit het voetbal ging, maar de speurders vinden het toch opmerkelijk dat een bedrag van twee à drie miljoen euro geen belletje deed rinkelen. Op dit moment is ze vrij met een enkelband, maar het federaal parket tekende al beroep aan.