VP Elftal Van De Week Speeldag 11: Racing Genk bevestigt, AA Gent staat op

VP Elftal Van De Week Speeldag 11: Racing Genk bevestigt, AA Gent staat op

Gepubliceerd: maandag 22 oktober 2018 om 10:00ma 22-10-2018 om 10:00

Iedere maandag geven we bij VoetbalPrimeur.be het beste elftal van de speeldag vrij. Op Speeldag 11 zagen we veel goals, onder meer ook voor Anderlecht en AA Gent.

Defensie speelt zorgen weg
In doel kiezen we voor Davy Roef. De doelman van Waasland-Beveren werd ondervraagd in Operatie Schone Handen, maar dat was niet te merken aan zijn prestatie. Roef stond autoritair te keepen en bracht dus ook rust in de defensie.

Achterin zagen we het duo van AA Gent uitstekend presteren. Zowel Sigurd Rosted als Igor Plastun haalden de wind uit de zeilen bij KV Oostende. Nikola Gulan speelde met Moeskroen dan weer secuur tegen Standard. Joakim Maehle liet zich bij Genk aanvallend opmerken met de ene rush na de andere.

Stevig middenveld mét vernuft
Deze week kiezen we voor een buffer met twee controlerende middenvelders, maar wel twee van de voetballende soort. Julien De Sart was een echte dirigent bij KV Kortrijk, hij verdeelde het spel in de clash met de broer Alexis van STVV. Bryan Heynen toonde bij Racing Genk dat Sander Berge minstens één volwaardige vervanger heeft.

Op de nummer tien kunnen we niet anders dan kiezen voor Lior Refaelov. De spelmaker werd afgeschreven bij Club Brugge, maar leeft nu weer helemaal op. Een joker die Club misschien wel had kunnen gebruiken in de gesloten partij tegen Waasland-Beveren...

Dodelijke spitsen
In de punt spelen we natuurlijk met Landry Dimata, die een hattrick scoorde voor Anderlecht. Zijn vorm lijkt helemaal terug te keren. Leandro Trossard speelde Eupen naar huis en toont dat de Belgische competitie stilaan te makkelijk wordt voor hem. Op rechts was Stallone Limbombe ongrijpbaar voor de defensie van KV Oostende, en dan vooral voor Laurens De Bock.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws