Cercle-coach haalt uit na nederlaag tegen Anderlecht: Ik ben gefrustreerd

Cercle-coach haalt uit na nederlaag tegen Anderlecht: "Ik ben gefrustreerd"

21-10-2018 23:03
2

Na de 4-2 nederlaag tegen RSC Anderlecht kon Cercle-coach Laurent Guyot absoluut niet tevreden zijn. De coach haalde na de wedstrijd stevig uit naar zijn eigen ploeg.

"We kunnen hier niet tevreden over zijn, ik ben bijzonder gefrustreerd. We weten dat er ploegen zijn die veel sterker zijn dan wij. Maar toch zijn er teams die tegen ploegen als Anderlecht, Club Brugge en Genk een vuist kunnen maken, wij slagen daar helaas niet in. Het ontbreekt ons aan persoonlijkheid en vertrouwen", zegt Guyot bij Sporza.

Na de pauze leek er toch wat beterschap te komen. "Ik moest me kwaad maken tijdens de rust om de spelers wat hoger te laten spelen en agressiever te zijn. We moeten ons er niet zomaar bij neerleggen dat Anderlecht sterker is. Het is niet altijd de sterkste ploeg die wint", zegt de Fransman.

Hij zoekt dan ook geen excuses voor de nederlaag. "Dat onze ploeg nog jong is? Dat is geen excuus. Kylian Mbappé is 18 en wereldkampioen. Hij is natuurlijk uniek, maar wij spelen hier ook niet de WK-finale."

"We moeten een volledige wedstrijd agressief zijn, ons spel bij de omschakelingen van Anderlecht in de eerste helft was desastreus. In de tweede helft was dat veel beter, terwijl het toch dezelfde spelers zijn", besluit hij.