Nainggolan valt geblesseerd uit, maar ziet Inter derby toch nog winnen

21-10-2018 22:32

De 222ste Derby della Madonnina is zondagavond een prooi geworden voor Internazionale. Mauro Icardi dompelde AC Milan in de blessuretijd in rouw: 1-0.

Inter begon als nummer vier van de Serie A aan de altijd beladen derby en was dus de favoriet tegen nummer twaalf Milan. Het verschil op de ranglijst vertaalde zich ook naar het veld: Inter verdeelde en heerste en kreeg goede kansen via Mauro Icardi, Ivan Perisic en Matteo Politano. Icardi scoorde zelfs, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook Stefan de Vrij was dicht bij een doelpunt. De verdediger raakte de bovenkant van de paal. Milan wankelde, maar op slag van rust scoorden de 'bezoekers' wel. Een doelpunt van Mateo Musacchio werd echter óók afgekeurd vanwege buitenspel. Op dat moment was Radja Nainggolan al vervangen. De middenvelder liep een blessure op na een tackle van Lucas Biglia.

Zo spectaculair als de eerste helft was, zo teleurstellend was het tweede bedrijf. Inter en Milan speelden met de rem erop om vooral geen tegengoal te krijgen. De derby leek daardoor doelpuntloos te eindigen, maar Icardi besliste anders. De Argentijn maakte in de 92ste minuut de bevrijdende 1-0.

Door de zege klimt Inter naar de derde plaats met negentien punten uit de eerste negen duels. Milan blijft twaalfde.