Mazzu-time is er nog, Essevee van de hemel naar de hel na dolle eindfase

21-10-2018 21:53
5

Zulte Waregem is er alweer niet in geslaagd om punten te sprokkelen. Het leek op weg naar drie punten, dan één punt om de wedstrijd uiteindelijk nog uit handen te geven. Het werd 3-2 voor Charleroi.

Het was Charleroi dat de meeste aanvalsdrang had en de openingstreffer dan ook het vaakst zocht. Echt veel gevaar kwam daar echter niet uit. Ook aan de andere kant kwam Nicolas Penneteau niet aan het werk.

De wedstrijd leek in de eerste helft scoreloos te gaan eindigen, maar daar bracht Cristian Benavente verandering in. De Carolo's kregen dan toch wat ze verdienden. Een stevig schot van de middenvelder verschalkte Sammy Bossut.

Zulte Waregem herboren?
Francky Dury greep in en bracht Bedia in de ploeg. Essevee wilde absoluut een punt sprokkelen en ging dan ook vol voor de winst. Het werd wat heter voor het doel van Charleroi.

De defensie van Charleroi hield niet stand, Hamdi Harbaoui profiteerde vanop de penaltystip. De Tunesische spits wist twintig minuten voor tijd dan toch voor de gelijkmaker te zorgen tegen zijn ex-ploeg.  Daar bleef het zelfs niet bij. Met een harde knal kon de spits in extremis nóg eens scoren. 1-2 voor de bezoekers, die plots hun tweede zege van het seizoen leken te behalen.

Van de hemel naar de hel
Essevee op weg naar de overwinning? Victor Osimhen dacht er anders over. Hij maakte er enkele minuten later 2-2 van. Een billijk gelijkspel dan. Nee, aldus Osimhen. In Mazzu-time scoorde hij alsnog de 3-2. Een bijzonder pijnlijke einde voor Zulte Waregem.