'Real Madrid zet in op Zidane-scenario, clubicoon als nieuwe trainer'

'Real Madrid zet in op Zidane-scenario, clubicoon als nieuwe trainer'

21-10-2018 18:15
2

Antonio Conte en clubicoon Guti zijn de belangrijkste kandidaten om Julen Lopetegui op te volgen als trainer van Real Madrid. Dat meldt AS zondag.

Lopetegui staat op het punt ontslagen te worden, nadat Real Madrid dit weekend tegen Levante de vierde nederlaag leed in de laatste vijf wedstrijden. De verwachting is dat de geplaagde Real-trainer nog op de bank zit tijdens El Clásico van volgende week zondag. Achter de schermen is president Florentino Perez echter bezig met een opvolger.

Twee namen zingen rond in het Estadio Santiago Bernabeu: Conte en Guti. Vooral het gerucht dat Guti het stokje gaat overnemen van Lopetegui, heeft de laatste uren meer tractie gekregen. De oud-trainer van Real Madrid O19 wordt vergeleken met Zinedine Zidane: ook de Franse succestrainer kende de club van binnen en buiten, maar had weinig ervaring voordat hij aan zijn klus begon. Guti is op dit moment nog assistent-trainer bij Besiktas.

Conte geldt als een meer ervaren kandidaat. De clubloze trainer leidde Juventus en Chelsea de laatste jaren naar het kampioenschap in Italië en Engeland. De 41-jarige Guti zou de belangrijkste kandidaat zijn. Perez heeft ook overwogen Santiago Solari te polsen, maar onder zijn leiding is Real Madrid Castilla (het tweede elftal) bezig aan een goed seizoen in de Segunda B. Perez wil dat niet verstoren.