Cercle-trainer haalt uit in Astridpark: Ik ben bijzonder gefrustreerd

Cercle-trainer haalt uit in Astridpark: "Ik ben bijzonder gefrustreerd"

21-10-2018 17:30
6

Cercle Brugge heeft de schade op Anderlecht kunnen beperken tot 4-2, maar echt een troost was dat niet voor coach Laurent Guyot. Die had véél meer verwacht van zijn spelers.

Vooral in de eerste helft liet Cercle helemaal niets zien. "We kunnen hier niet tevreden over zijn, ik ben bijzonder gefrustreerd. We weten dat er ploegen zijn die veel sterker zijn dan wij. Maar toch zijn er teams die tegen ploegen als Anderlecht, Club Brugge en Genk een vuist kunnen maken, wij slagen daar helaas niet in. Het ontbreekt ons aan persoonlijkheid en vertrouwen", vertelt hij bij Sporza.

Zijn team goonde geen lef. "Ik moest me kwaad maken tijdens de rust om de spelers wat hoger te laten spelen en agressiever te zijn. De invalbeurt van Cardona heeft ons natuurlijk deugd gedaan, we weten dat hij niet veel nodig heeft om te scoren. We moeten ons er niet zomaar bij neerleggen dat Anderlecht sterker is. Het is niet altijd de sterkste ploeg die wint."

Guyot traint wel een kern met bijzonder weinig ervaring. "Dat onze ploeg nog jong is? Dat is geen excuus. Kylian Mbappé is 18 en wereldkampioen. Hij is natuurlijk uniek, maar wij spelen hier ook niet de WK-finale. We moeten een volledige wedstrijd agressief zijn, ons spel bij de omschakelingen van Anderlecht in de eerste helft was desastreus. In de tweede helft was dat veel beter, terwijl het toch dezelfde spelers zijn."