Vanhaezebrouck geniet van zege, maar heeft vervelend nieuws over Dimata

Vanhaezebrouck geniet van zege, maar heeft vervelend nieuws over Dimata

21-10-2018 17:15
4

Landry Dimata was met drie goals dé man bij Anderlecht tegen Cercle Brugge. In de tweede helft moest de spits er echter weer af. Coach Hein Vanhaezebrouck vreest voor een verrekking. 

Vanhaezebrouck wisselde hem snel na zijn derde goal. "Hij moest eraf met wat spierhinder. Het ziet ernaar uit dat donderdag (tegen Fenerbahçe, red) te vroeg komt voor hem, en misschien zondag ook. Dat geluk hebben we dan ook. We hebben dan twee spitsen en er valt er weer eentje uit. Dat zijn zaken die we natuurlijk liever vermijden", vertelt hij op de persconferentie.

"Ze vermoeden een verrekking aan de hamstrings, dan zal het een week zijn of misschien iets meer. Maar dat moeten we bevestigen, we weten dat nog niet zeker", houdt hij wel nog een stok achter de deur.

Over de prestatie van Dimata is hij uiteraard tevreden. "Het is voor hem veel moeilijker om te scoren bij Anderlecht dan bij de nationale beloften, want je krijgt minder ruimte. Maar hij heeft vandaag toch weer getoond dat hij kwaliteiten heeft. Hij is nog maar twintig jaar, hij heeft nog veel marge. Hij zal alleen blijven groeien."