Dimata blinkt uit in vermakelijk duel tussen Anderlecht en Cercle

21-10-2018 16:21
26

RSC Anderlecht heeft vertrouwen getankt in de wedstrijd tegen Cercle Brugge. De wedstrijd eindigde op 4-2 in het voordeel van paars wit.

Na zeven minuten kreeg paars-wit een penalty toegekend. Landry Dimata zette die feilloos om. Na een halfuur spelen verdubbelde Dimata de score. De aanvaller schoof de bal in de hoek na een voorzet van Pieter Gerkens.

Na rust completeerde Dimata zijn hattrick. In de 50e minuut kreeg de spits de bal aangespeeld door Bakkali en Dimata legde het leer in de verste hoek. Twee minuten later was het al 4-0. Na een vrije trap kwam de bal bij Bornauw terecht, die de bal teruglegde op Gerkens.

Cercle reageerde echter meteen door de 4-1 binnen te prikken. Cardona zorgde voor de 4-1. Weer drie minuten later maakte Cercle al de 4-2. Weer was het Cardona die wist te scoren. Twee minuten voor tijd kreeg Cercle nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk bleef de stand bij 4-2 steken.