Kortrijk doet goede zaak en zet stapje dichter bij plekje in de top zes

20-10-2018 22:00

KV Kortrijk kan weer hogerop beginnen kijken. In eigen huis won het met mooie 3-1 cijfers van STVV. Het komt daardoor op de achtste plek te staan, op amper drie puntjes van een zesde plek in de stand.

De wedstrijd kon niet veel slechter beginnen voor KV Kortrijk. Na amper zeven minuten kon het bezoekersvak al juichen. Kamada plaatste het leer in de verste hoek, met een 0-1 voorsprong voor STVV tot gevolg.

De thuisploeg bleef niet bij de pakken neerzitten en ging vol voor die gelijkmaker. Die kwam er ook via de voet van Jovan Stojanovic. De beul van STVV maakte het voor rust zelfs nog wat pijnlijker voor de bezoekers. In de extra tijd van de eerste helft schoot hij een tweede keer raak.

Na de pauze was het vooral KVK dat voor dat doelpunt bleef gaan. Mboyo zorgde zonder gevolgen voor gevaar. Veel drang naar voren leek STVV niet meteen te hebben. Het kwam dan ook amper tot bij het doel van Thomas Kaminski.

Tien minuten voor tijd was het dan ook helemaal boeken toe voor STVV. Na een knappe actie van Idir Ouali kon Kanu voor de 3-1 eindstand zorgen.