Antwerp komt met de schrik vrij en springt over Anderlecht na zege tegen Lokeren

20-10-2018 21:50

Antwerp blijft goed presteren dit seizoensbegin. Het verstevigt de plek in de top zes met een nieuwe overwinning. In eigen huis won het met 2-1 van Lokeren.

The Great Old begon ook het best aan de partij. Ei zo na kon het zelfs al bijna vroeg een voorsprong vieren, maar de paal hield de thuisploeg van de 1-0. Lokeren kon tegenprikken met een kans voor Ben Harush. De Israëliër kopte een corner echter naast doel.

De Antwerpenaren bleven voor het meeste gevaar zorgen, met onder andere een kans voor Dieumerci Mbokani. De spits scoorde niet, maar bediende nog voor de rust wel zijn ploegmaat Faris Haroun. De middenvelder zorgde voor de 1-0. Ivo Rodrigues raakte nog voor de pauze de lat, maar het bleef bij dat ene doelpuntje.

Toch nog spanning
Het was Antwerp dat het best uit de kleedkamer kwam. Kansen voor Owusu en Rodrigues drukten de Waaslanders toch naar achter. Uit het niets kwam er dan toch die ene grote kans voor Lokeren. Na een snelle tegenprik mocht Steve De Ridder oprukken. Met een lage schuiver hield hij Bolat kansloos.

De wedstrijd was echter nog niet voorbij. Killian Overmeire trok enkele minuten later aan de noodrem, wat voor zijn tweede gele en dus rode kaart zorgen. Lokeren moest nog een kwartier overleven met tien. Lang deden de Waaslanders dat niet. Het was Lior Refaelov die Antwerp uiteindelijk de verdiende zege bezorgde.

Door de zege springt Antwerp over Anderlecht naar de derde plek in de stand. Het telt nu twee punten meer dan de Brusselaars, die zondag nog in actie komen tegen Cercle Brugge.