Degryse krijgt de wind van voren: Ken je pyromanen?

Degryse krijgt de wind van voren: "Ken je pyromanen?"

20-10-2018 10:09
25

Marc Degryse heeft heel wat mensen die hem bewonderen, maar Trond Sollied behoort niet tot die categorie. De Noorse trainer neemt in Het Nieuwsblad Degryse op de korrel.

Tegenwoordig is Degryse analist, maar in het verleden was hij actief als technisch directeur bij Club Brugge. Sollied werkte toen samen met hem. Later liet Degyse verstaan dat Sollied al eens graag een glas drinkt. "Hij zegt zaken die hij niet kan bewijzen. Dat hij dan over zichzelf schrijft, maar dat durft hij niet. Marc Degryse moet zichzelf niet voordoen als een heilige, want ik zou nooit een voet zetten in zijn kerk", stelt Sollied.

De Noor gaat daarna vrolijk verder met Degryse op de korrel te nemen. "Ken je pyromanen? Die gaan tot vlak bij het vuur dat ze gesticht hebben en worden daar opgewonden van. Dat is een ziekte"

Sollied ontkent niet dat hij een goed glas niet kan waarderen, maar hij is naar eigen zeggen geen drankorgel. "Waarover gaat dit dan? Weet je, hij heeft nooit gewerkt in zijn leven, dat zegt iets. Want tv, dat is geen werk, tenzij voor de programmaleider, niet voor wie voor de camera zit. Ik zeg: een boemerang keert vroeg of laat terug."