Methode Veljkovic onthuld, bewijzen onder meer bij KV Mechelen

Methode Veljkovic onthuld, bewijzen onder meer bij KV Mechelen

20-10-2018 08:01
1

Het grootschalig onderzoek loopt nog, maar er komt meer en meer aan het licht. Nu wordt er onthuld hoe makelaar Dejan Veljkovic grote sommen geld via een omweg terug naar België haalde.

Onder andere bij KV Mechelen zouden bewijzen gevonden zijn. ‘Tijdens de onderhandelingen over het verbreken van een aantal contracten, bedong de Serviër een commissie. Als KV hem die betaalde, zorgde hij ervoor dat de club de contracten niet helemaal moesten uitbetalen aan de spelers die moesten vertrekken’, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De manier waarop Veljkovic die commissies liet betalen zou niet legaal zijn. ‘De speurders zouden ontdekt hebben dat de sommen uitbetaald zijn op buitenlandse rekeningen, onder meer als facturen voor ‘scouting’. Uiteindelijk keerde het geld terug naar België, onder andere op rekeningen van Veljkovic’ vriendin. Tot slot haalde de makelaar in ons land grote sommen cash af. Vermoedelijk gaat het om de ‘verdachte verrichtingen in een bank in Genk’ waarover het federaal parket daags na de invallen sprak.’

De makelaar zou deze methode in 2015 bij een lid van de technische staf van de Rode Duivels hebben gebruikt. Toen ging het geld via een vennootschap in Cyprus. Ook voor Ivan Leko, toen coach van Oud-Heverlee Leuven, zou dezelfde manier van geld sluizen van toepassing zijn geweest.